Programa 2021

09 08 TREČIADIENIS — 09 12 SEKMADIENIS

12:00 – 21:00

INSTALIACIJOS
QUADRUM VERSLO CENTRO KIEMAS

Justas Bø

LAIKAS TEKA

Meditatyvi šviesos skulptūra – laikrodį primenantis objektas – vietoje laiko atvaizduoja nenuspėjamai tekančias vandens bangas. Šis laikrodis atskleidžia esminę instaliacijos autoriaus mintį: sekundė, minutė ar valanda, tai yra laikas, sugalvota mūsų pačių – žmonių. Kiekvienas esame individualūs ir kiekvienam iš mūsų laikas teka skirtingai. Autoriaus teigimu, kartais galime – ir galbūt ir turėtume – tiesiog  nustoti sekti laiką, sprausti save į jo rėmus ir patys gyvenime tekėti kaip vanduo – savo tempu.

VINGIO PARKAS

Alessandro Perini (Italija / Švedija)

DEAD TREE
SPECTRUM

Į negyvą medį įterpta daugybė mikro garsiakalbių, atskleidžiančių paties medžio analizę laiko, erdvės ir garso dažnių aspektais. Negyvas medis gali supūti ir išnykti arba tapti artefaktu. Kaip jis skambėtų, jei taptų muzikos instrumentu? O jeigu iš medžio padarytume rezonuojantį vamzdį? Kiekvieno garsiakalbio atstumas nuo medžio šaknies lemia skleidžiamą dažnį. Kuo didesnis atstumas, tuo žemesnis garsas. Visi kartu mikrogarsiakalbiai sukuria virtualų, nuolat kintantį ir tuo pačiu metu statišką spektrą, kuris gautas iš atsitiktinai pasirinktos, tačiau labai konkrečios fizinės objekto savybės.

Instaliacija atskleidžia laiko ir gamtos sąsajas – senėjimo procesą ir mūsų norą jį sustabdyti. Kartu, tai autoriaus komentaras apie grėsmingą urbanistikos veržimąsi į gamtą bei žaliųjų erdvių išsaugojimo būtinybę mieste.

AUŠROS VARTAI

Andrius Šiurys | Paulina Simutytė

LAIKAS GIMTI IR
LAIKAS MIRTI

Viskam yra metas
Viskam yra metas, ir kiekvienam reikalui tinkamas laikas po dangumi.
Laikas gimti ir laikas mirti,
laikas sodinti ir laikas rauti, kas pasodinta.
Laikas žudyti ir laikas gydyti,
laikas griauti ir laikas statyti.
Laikas verkti ir laikas juoktis,
laikas gedėti ir laikas šokti.
Laikas išmėtyti akmenis ir laikas juos surinkti,
laikas glamonėtis ir laikas nesiglamonėti.
Laikas ieškoti ir laikas pamesti,
laikas laikyti ir laikas išmesti.
Laikas perplėšti ir laikas susiūti,
laikas tylėti ir laikas kalbėti.
Laikas mylėti ir laikas nekęsti,
laikas karui ir laikas taikai.
 
Šv. Raštas, Mokytojo (Koheleto) knyga
 
Paulina Simutytė – balso įrašas, dailė
Andrius Šiurys – muzika

09 08 TREČIADIENIS

18:00 | 22:00

LUKIŠKIŲ KALĖJIMO 2.0 CERKVĖ

Matas Samulionis

Atlieka:
Mėta Gabrielė Pelegrimaitė – fleita
Salomėja Kalvelytė – fleita
Matas Samulionis – tenorinis saksofonas
Arminas Bižys – baritoninis saksofonas

Renginys nemokamas. Būtina registracija, vietų skaičius ribotas

Tai keturių dalių elektroakustinis kūrinys, skirtas būtent Lukiškių kalėjime esančiai cerkvei. Pagrindinė “Time and Space” idėja yra dviejų neretai supriešinamų pasaulių (gyvojo ir skaitmeninio ar elektroninio) susijungimas laike (t.y. kūrinio eigoje) bei erdvėje. Pirmoji dalis “Welcome To The Machine” pristato šaltą, mechanišką ir kartais keliantį baimę elektroninį pasaulį, kurio žavesys išryškėja perdėta logika ir emocijų stygiumi. Antroji dalis “Renaissance” tarsi prieštarauja pirmajai. Nors šioje dalyje yra jaučiamas ir elektroninio pasaulio egzistavimas, skambančioje muzikoje dominuoja gyvieji instrumentai, šviesios melodijos, harmoningi ir organiški persidengimai. Trečioji dalis pavadinimu “Confrontation” nubloškia klausytoją ne tik į kardinaliai besiskiriantį skambesį. Šioje dalyje yra pirmą kartą akivaizdžiai pastebimas improvizacijos aspektas ir “šio momento” išnaudojimas, kurį atlieka profesionalūs improvizatoriai. Ketvirtoji dalis “Absolution” tai šios muzikinės kelionės “išrišimas”. Trumpas priminimas apie abiejų pasaulių panašumus ir skirtumus bei galimybę jiems gyventi harmonijoje. 

Informacija lankytojui: į renginį bus įleidžiami tik turintys Galimybių pasą.

09 09 KETVIRTADIENIS

19:00

VILNIAUS GAONO ŽYDŲ MUZIEJAUS
HOLOKAUSTO EKSPOZICIJA (Pamėnkalnio g. 12)

Lev 'Ljova' Zhurbin (JAV)

THE SEVEN LITTLE LANES

Atlieka:
Lev ‘Ljova’ Zhurbin (JAV) – fadolín
Agnė Dūkštaitė – akordeonas

Renginys nemokamas. Būtina registracija.

Rusų kilmės Niujorke gyvenantis kompozitorius Ljova festivalyje pristato naujų kūrinių programą fadolínui solo bei atliekamą kartu su lietuvių akordioniste Agne Dūkštaite. Fadolínas – unikalus šešių stygų instrumentas, aprėpiantis smuiko, alto ir violončelės diapazoną. Šiam instrumentui skirtą koncertinę programą, kaip muzikinius kelionių užrašus, kompozitorius pradėjo vystyti dar prieš pandemiją. Deja, dėl susiklosčiusios situacijos, koncertai persikėlė į Facebooką, Instagramą ar tiesiog į Niujorko gatves.

Pagrindinis koncerto akcentas – specialiai muziejaus erdvei festivalio užsakymu sukurta kompozicija „The Seven Little Lanes“ (liet. „Septyni maži skersgatviai“). Kūrinį inspiravo Vilniuje gimusio žymaus žydų rašytojo ir poeto Chaimo Gradės kūryba. Savo darbuose autorius aprašo apie grįžimą į Vilniaus getą po karo, kur rado paslėptą žydų gyvenimą.

Informacija lankytojui: renginys vyks lauke, bus įleidžiami visi lankytojai – su ir be Galimybių paso, todėl prašome renginio metu laikytis saugių atstumų ir (ar) dėvėti veido kaukę.

09 10 PENKTADIENIS

19:00

VILNELĖS UPĖ BERNARDINŲ SODE
Šalia braidymo vietos

Antanas Jasenka

MATRICS-NATURA

Dalyvauja:
Arkadijus Gotesmanas – mušamieji
Simonas Kaupinis – Tūba
Gintaras Grajauskas – poezija

Renginys nemokamas. Būtina registracija.

Matematikoje matrica yra dvimatė lentelė, susidedanti iš skaičių. Aukštojoje matematikoje tokioms matricoms atliekami įvairūs veiksmai: jie dauginami vienas su kitu, randami determinantai ir t.t. Matrica yra ypatingas masyvo atvejis: jei masyvas gali turėti bet kokį matmenų skaičių, tada matrica vadinama tik dvimate masyva.

Mūsų matrica bendrauja su gamta dvimatėje erdvėje. Žinant ir galvojant, kad pasaulis yra tarpusavyje susijęs gamtos reiškiniais, menu, žmogiškuoju faktoriumi – ne tik įdomu, bet ir privalu bendraujant draugauti su gamta. Taigi šiuo aktyviu veiksmu prie vilnelės yra jungiamas žodis, garsas, viskas, kas sukurta duotuoju momentu. Čia pat viskas ir paleidžiama upelin, kad prasmė atsitiktų tokioje konjunkcijoje. Ir tik tokioje matricoje. Šis siekis taip pat jungiamas su kitu – vidinės ir išorinės švaros. Tai yra tikrų tikriausias Missus.

Informacija lankytojui: renginys vyks lauke, bus įleidžiami visi lankytojai – su ir be Galimybių paso, todėl prašome renginio metu laikytis saugių atstumų ir (ar) dėvėti veido kaukę.

09 11 ŠEŠTADIENIS

12:00—24:00

MMLAB ERDVĖ

Raimonda Žiūkaitė

VITRINA

Gyva instaliacija

12:00 | 15:00 | 23:00

Ryto, pietų ir vakaro performansai

Renginys nemokamas. Būtina registracija, vietų skaičius ribotas.

Performatyvi instaliacija įkvėpta karantino sukeltos situacijos – izoliacijos, suvaržymų. Pandemijos laikotarpis ir karantinas ypač paveikė mūsų laiko suvokimą: mėnesiai slinko tarytum kitoje laiko tėkmėje, kitoje dimensijoje – tie mėnesiai tarytum tiesiog išnyksta, nusibraukia sugrįžus į įprastą gyvenimo tempą. Siekdama sujungti karantino izoliacijos, kartu ir laiko tėkmės jame aspektus bei padaryti juos vizualiai matomus, menininkė pasirenkama save uždaryti į vitriną viešoje erdvėje. Šiuo ištvermės meno (endurance art) kategorijos performansu R. Žiūkaitė atveria keletą vitrinos prasmių: nuo komercinės, parodomosios iki įkalinimo, suvaržymo alegorijų. Autorė tiek eksponuoja save praeiviams, jų teismui, tiek atskleidžia ryšio, bendravimo ilgesį, ieško kontakto. Bene vieninteliu sąlyčio tašku, tiltu tarp šiąpus ir anąpus vitrinos tampa kontaktinis garsiakalbis, kuriuo palietus stiklą, šis perduoda garsą iš vidaus į išorę.

Informacija lankytojui: į performansus bus įleidžiami tik turintys Galimybių pasą.

17:00

VILNIAUS GIMDYMO NAMŲ TERITORIJA

Sutartinių magija su Laurita Peleniūte

Sutartinių dainavimo patirties kūrybinis užsiėmimas.
Renginys kartu ir muzikinis įvadas į 18:00 val. vyksiančią instaliaciją-koncertą „AA-AA“. Taip pat dalyvaus kūrinio autorė Agnė Matulevičiūtė.

Dainuojanti moteris – daugelyje tautų, lyg deivė. Dukra, sesuo, žmona, marti, meilužė, mama, močiutė, ragana, žiniuonė. Moteris glaudžiai susijusi su Žeme savo ciklais. Auga, žydi, brandina vaisius, vysta. Šie etapai nesikeičia jau amžius, jie tęsiasi ir šiandien. Kokias žinutes promotės mums paliko dainose ir sutartinėse? Kaip atskirti ir suprasti iš kurio laikmečio atkeliauja daina nešanti tam tikrą istoriją. Istoriniuose faktuose, mitologijoje, senosiose giesmėse ir mūsų širdyse slypi atsakymai. Kviečiu pasisemt jėgų iš praeities. Žinojimas suteikia laisvę, giesmė – bendrystę ir minčių šviesą. 

Dainavimo patirtis nereikalinga. Tik drąsa. 

Sutartinės – vienos seniausių užrašytų lietuviškų liaudies giesmių. Saugomos Unesco, kaip nematerialus Lietuvos paveldo turtas. Tai kas gi yra tos sutartinės? Daugiabalsės, ritualinės giesmės giedotos šimtmečiais atgal žmonių, kurie dirbo žemę, gyveno Saulės ritmu, šventė lygiadienius, maitinosi ir rėdėsi iš gamtos, dirbdami sunkius darbus. Šiandien, kai mums nebereikia sėti linų drabužiams, auginti rugių duonai, atsiranda vis daugiau laiko savo identiteto paieškoms, o kartais darosi ilgu “kažko”, ko kartais patys nesuprantame. Istorijos vingiai ir bangos, žmonių gyvenimo pasikeitimai, naujovės, paskandina užmarštin kai kurias tradicijas, bet esam liudininkai, kad viskas atgimsta….. kitaip, kitom spalvom, bet atgimsta. Taip ir sutartinių kelias pasibaigęs ir nuėjęs užmarštin kaimo bendruomenėse, atgimsta šiuolaikinio miesto žmogaus pasaulyje, kaip bendrystę nešanti ir širdies ilgesį gydanti dainavimo sistema. Tad kviečiu pažinti ir atrasti iš naujo! Sutartinių vakaras, kuriame pagrindinį vaidmenį atliksite Jūs patys, lengvai išmokstamos sutartinės ir dainos leis nevaržomai panert į autentišką dermę. Buvimo kartu be sienų, slenksčių ir išankstinių nusistatymų, žinojimo ir pasiruošimo. Čia ir dabar.

Renginys yra muzikinis įvadas į toje pačioje vietoje vyksiančią kompozitorės Agnės Matulevičiūtės interaktyvią instaliaciją-koncertą “aa-aa”. “Sutartinių magijos su Laurita Peleniūte” dalyviai bus kviečiami sudalyvauti kolektyvinėje dainvaimo patirtyje koncerto pabaigoje (atskirai į renginį “aa-aa” registruotis nereikia).

Laurita Peleniūtė – folkloro atlikėja, jau septintus metus vystanti projektą „Promočių giesmės“, kuris puoselėja šį svarbų mūsų protėvių palikimą. Daugiau info: www.promociugiesmes.lt ir www.laurita.lt

Informacija lankytojui: į renginį bus įleidžiami tik turintys Galimybių pasą.

18:00

VILNIAUS GIMDYMO NAMŲ TERITORIJA

Agnė Matulevičiūtė

AA-AA

Atlieka:
VOKALINIS ANSAMBLIS „MELOS“
Karolina Macytė, Gabrielė Bilevičiūtė, Justina Leinartaitė,
Karolina Ramonė, Ūla Marija Barbora Zemeckytė,
Evita Rudžionytė, Gabija Adamonytė, Augustė Andrijauskaitė

Renginys nemokamas. Būtina registracija, vietų skaičius ribotas.

Ši interaktyvi instaliacija-koncertas sukurtas, remiantis skirtingo amžiaus moterų atliekamos lopšinės „Aa, aa pupa…“ garso įrašais, kurių kolekciją tyrimui kompozitorė Agnė Matulevičiūtė susirinko atviru kvietimu. Įrašo metu dalyvėms buvo pateikta tekstinė partitūra, tapusi nuoroda dinamikai, emocijai. Lopšinė – ypatingas reiškinys tuo, kad būdamas muzikos dalimi jis neturi apibrėžtų muzikos kalbos elementų. Visi jie kintantys, nepastovūs, juos sunku užfiksuoti. Kūrinys, pažįstamas visiems ir skambantis kiekvienuose namuose, neturi net konkretaus teksto – jis taip pat kinta laike, atmintyje, iš lūpų į lūpas. Dažnai moterys dainuoja lopšines savo vaikams būtent tokią versiją, kokią joms dainuodavo mamos, močiutės ir t.t. Taip pat, lopšinė ypatinga ir tuo, kad ji niekuomet nebūna vienoda.

Ištyrinėjus ne vieną dešimtį įrašų kompozitorė Agnė Matulevičiūtė sukūrė dekonstruotą, naują lopšinės remiksą, kuris tampa konceptualiu akademinės muzikos eksperimentu. Kūrinys tyrinėja kokia lopšinė skambės profesionalių atlikėjų lūpomis, muzikinei medžiagai virtus į aleatorinės muzikos reiškinį, laisvos interpretacijos bei grafinių elementų turinčią grafinę partitūrą, galiausiai virstančią į interaktyvią lopšinės dainavimo patirtį, kuriai žiūrovus-klausytojus paruoš dainininkė, folkloristė Laurita Peleniūtė, tyrinėjanti promočių giesmes. 

O ypatingiausia šio kūrinio savybė, kad nors ir neapčiuopiamas laike ir, visuomet skirtingas, skambantis iš lūpų į lūpas, jis labiausiai išsipildo būtent buvusiuose, apleistuose, laiko paliestuose Vilniaus gimdymo namuose, kurių kieme įsikūrę ir nauji, veikiantys gimdymo namai. Šioje laiko kilpoje gimsta ir muzikinė kilpa – apleistame pastate skambanti lopšinės rekompozicija tarsi papildo iš naujojo pastato skambančias gyvas, tikras lopšines, kurias naujagimiams pirmus kartus dainuoja naujos mamos.

Informacija lankytojui: į renginį bus įleidžiami tik turintys Galimybių pasą.

18:30

PRADŽIA: LRT (LIETUVOS RADIJO PASTATAS)

Garsinis pasivaikščiojimas
su Dominyku Digimu

Įsiklausykite ir atraskite, kaip skamba Naujamiestis – išmokite išgirsti miestą.

KAINA: 10 EUR

Miesto garsovaizdžio elementai – įprastas čia gyvenančius žmones lydintis kasdienis fonas. Garsai persilieja ir dengdami vienas kitą sukuria nuolatinį triukšminį foną. Tokioje garsinėje aplinkoje gyvenančio žmogaus sąmonė pripratus prie nuolatos besimainančių miesto ritmų, eismo garsų, kurie dažnai net užgožia klausančiojo žingsnius. Šis garsynas mūsų suvokiamas tarsi vientisas garsinis darinys, kurio imama nebegirdėti. Einant miesto gatvėmis, mūsų mintys dažniau būna pirmam plane, o mus supantis garsovaizdis tarsi nesureikšminama, natūrali visa ko dalis. Šio garsinio pasivaikščiojimo metu, išbandysime atvirkščia variantą – stengsimės kuo labiau susikoncentruoti į mus supančius garsus ir išgirsti miestą kaip instrumentą. 

Naujamiestis ypatinga vieta, savyje talpinanti intensyvią eismo arteriją, ramius skverus, gyvenamųjų namų kiemus, buvusių gamyklų kompleksus, kurie ilgiau pabuvus toje aplinkoje sudaro unikalų vietos garsinį paveikslą turintį savo charakterį, spalvą, nuotaiką ir kitus atributus kurių retas miestietis priskirtų kasdieniam savo garsynui.

Dominykas Digimas – vienas produktyviausių ir labiausiai atliekamų jaunosios kompozitorių kartos kūrėjas, festivalių ir įvairių projektų kuratorius bei dalyvis; prisidėjo prie šiuolaikinės muzikos ansamblio „Synaesthesis“ subūrimo ir veiklos pradžios, o 2013 m. tapo šio ansamblio kuratoriumi. Su bendraminčiais buvo įkūręs elektroninių garso praktikų festivalį „Ahead“, vadovavo festivaliui „Druskomanija“.

Renginio trukmė: apie 1 val. 15 min.
Pasivaikščiojimo pradžia: LRT (Lietuvos radijo pastatas, S. Konarskio g. 49)
Pasivaikščiojimo pabaiga: M. K. Čiurlionio stotelė (J. Basanavičiaus g. / V. Kudirkos g.)

Rekomenduojama: 
–avėti vaikščiojimui patogią avalynę
– apsirengti atsižvelgiant į oro sąlygas, tačiau vengti čežančių, barškančių rūbų ar aksesuarų

Informacija lankytojui: į renginį bus įleidžiami tik turintys Galimybių pasą.

20:00

M. K. ČIURLIONIO STOTELĖ

Marija Paškevičiūtė

XTC

(HOW LONG TILL YOU FEEL)

Atlieka:
Marija Paškevičiūtė

Renginys nemokamas.

Festivalio tema – laikas – man visų pirma siejasi su atmintimi, nes būtent dėka atminties suvokiame savo patirtį kaip tęstinę, o ne egzistuojančią tik dabarties akimirkoje. Tačiau atmintis nėra tiksli – laikui bėgant ji neišvengiamai transformuoja visa, ką praeityje išties girdėjome ir regėjome; šie prisiminimai perkeičiami naujų patirčių.

Savo pasirodymo metu panaudosiu sąskambius ir ritmus, kurie man siejasi su garsinėmis ir muzikinėmis patirtimis įvairiuose Europos miestuose: ilgais pasivaikščiojimais ir pasivažinėjimais bei grįžimu iš reivų paryčiais, kuomet miesto garsai liejasi perkusija ir boso linijomis. Sujungdama šiuos garsus į naują visumą, jau atitolusią nuo to, ką tuomet išties girdėjau, pasirodymo metu skambančią muziką kuriu tarytum tolimą prisiminimą, išsiskleidžiantį dabartyje.

Informacija lankytojui: renginys vyks lauke, bus įleidžiami visi lankytojai – su ir be Galimybių paso, todėl prašome renginio metu laikytis saugių atstumų ir (ar) dėvėti veido kaukę.

09 12 SEKMADIENIS

14:00 | 18:00 | 20:00

PAUPYS

Vykintas Baltakas

Music of falling sounds

Atlieka:
Rusnė Mataitytė – smuikas
Vykintas Baltakas – elektronika

Renginys nemokamas. Būtina registracija. Bus paskelbta netrukus.

1-a dalis. Ekskursija po Paupį – senasis ir naujasis rajonai
2-a dalis. Muzikinis performansas:
– Music of falling sounds (2015) smuikui ir elektronikai
– Eine kleine Nachtmusik (2013) smuikui solo

Vykinto Baltako ir Rusnės Mataitytės bendradarbiavimas tęsiasi jau ilgus metus. Jis apima solinius projektus, darbą Lietuvos Ansamblių Tinklo projektuose, solistės – dirigento bendradarbiavimą, naujus įrašus, premjeras, pedagoginį darbą.

2021 metais, žymus belgų dailininkas Luc Tuymans naujajai Briugės miesto koncertų salei (Concertgebouw Brugge) sukūrė sieninės tapybos darbą “Angelas”. “Angelo kambarys” – toks vėliau prigijo erdvės pavadinimas – tai ypatinga erdvė, savo aukštomis lubomis, pailga forma ir keistai sklindančia šviesa kuria specialią atmosferą. Sekant legendinio Morton Feldman kūrinio “Rothko Chapel” pavyzdžiu, naujo kūrinio Vykintui Baltakui užsakymu buvo pradėta premjerų, parašytų specialiai šiai erdvei, serija.

“Muzika niekada neskamba izoliuotoje terpėje. Mane dažnai inspiruoja premjeros kontekstai – kultūriniai, architektūriniai, etnografiniai, kitų tame pačiame koncerte skambančių kūrinių istorijos bei atlikėjų asmenybės. Tai tarsi sukuria erdvę, kurią aš savo kūriniu papildau, ją pakomentuodamas. Nuostabios Briugės koncertų salės “Angelo kambarys” yra keista betoninė erdvė, savo neįprastomis proporcijomis kurianti ypatingą akustiką: transparentišką, izoliuotą, beveik sterilią. Tai persmelkė ir mano kūrinio skambesį – aukštame registre tarsi šviesios žybsniai žaižaruojantys šiek tiek lediniai, bet gyvybingi skambesiai. Jie padiktavo ir kūrinio pavadinimą – Music of falling sounds (krentančių garsų muzika).

Elektroniniai garsai kildinti iš smuiko garso. Jie tarsi kuria nestabilų šešėlį, kuris kartais papildo, vejasi ar aplenkia smuiko vejamą liniją ir, žinoma, labai stipriai išplečia natūralias smuiko galimybes. Erdvė ir laikas čia turi ypatingą reikšmę.” (Vykintas Baltakas)

2013 m. sukurta miniatiūra Eine kleine Nachtmusik (Mažoji nakties muzika) atliekama vos viena smuiko styga. Skambančios melodijos pagrindas – tai liaudies lopšinė, kurios variacijas kompozitorius mėgo dainuoti savo dukroms. 

Kita vertus, kūrybinį pjesės procesą inspiravo fraktalų idėjos (fraktalas – tai geometrinis darinys, kurio sudedamosios dalys – fragmentai yra panašūs ir tarpusavyje, ir identiški visumai). Fraktališkumo principą kompozitorius pasirinko siekdamas, kad medžiagos plėtojimas kūrinyje nesunaikintų specifinio lopšinės charakterio ir struktūros. Tokiu būdu kiekviena variacija yra gimininga ir nuskambėjusioms, ir būsimoms pirminės medžiagos versijoms.

Informacija lankytojui: į renginį bus įleidžiami tik turintys Galimybių pasą.

17:00

VINGIO PARKAS
Prie festivalio instaliacijos DEAD TREE SPECTRUM

ŽALIOSIOS VILNIAUS ERDVĖS – AR JŲ UŽTENKA?

Piknikas-diskusija

Dalyvauja:
Simona Sigita Paplauskaitė
Jekaterina Lavrinec
Giedrė Puzinauskienė
Alessandro Perini

Renginys nemokamas. Kviečiame atsinešti užkandžių piknikui.

Šalia meditatyvios festivalyje pristatomos Alessandro Perini instaliacijos bei miško apsuptyje Vingio parke kartu su diskusijos dalyviais kalbėsimės apie Vilniaus miesto žaliąsias erdves, urbanistiką ir miestų vystymą, grįstą darnos su gamta principus bei pačių miestiečių įsitraukimą į žaliųjų erdvių kūrimą. Žinoma, aptarsime geruosius pavyzdžius įvairiuose pasaulio miestuose. 

Renginio metu garso menininkas pristatys instaliaciją.

Į viršų