Festivlio manifestas

Aštuntą kartą rengiamas šiuolaikinės įvietintos ir socialiai orientuotos muzikos festivalis „Muzika erdvėje“, kaip ir kiekvieną rudens pradžią, grįžta į kasdienes ar neatrastas sostinės vietas sujungti garsą, architektūrą ir kiekvienai erdvei savitus sociokultūrinius kontekstus.

Šiais metais festivalis skiriamas pasitikti Vilniaus 700 jubiliejų ir kviečia atrasti miestą kaip archetipą. Programoje pristatomi kompozitoriai ir kūriniai tyrinėja Vilnių kaip įvairius įvaizdžius bei archetipus jungiančią visumą, kuri kuria sostinės identitetą, išskirtinumą bei kasdienį potyrį: kaip mes matome, girdime, jaučiame ir suvokiame urbanistinę vietovę. 

Vienuolikoje specialiai sukurtų ar festivaliui adaptuotų kūrinių kūrėjai siūlo atkreipti dėmesį į miesto skambesį ar vertikalę, patirti jo rituališkumą ir procesualumą, pažinti Vilniaus gyvybinę energiją arba aplinką suvokti kaip scenografiją kasdienybei. Tokiose erdvėse kaip VU Botanikos sode, prie Vašingtono skvero fontano, TV bokšte ar senamiesčio gatvelėse ir kitose intriguojančiose vietose kartu ieškosime atsakymo: kas mums yra Vilnius?

Organizuoja: kultūros inovacijų agentūra „Meno genas“

Finansuoja: Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė

Strateginis partneris: Lietuvos kompozitorių sąjunga

Erdvių partneriai: Vilniaus viešasis transportas, VILNIUS TECH, MO muziejus, Naktinis Vilniaus avilys, Angis tattoo, Senamiesčio krautuvė, kirpykla „UFF“, Lukiškių kalėjimas 2.0, VU Botanikos sodo Vingio skyrius, Bažnytinio paveldo muziejus, Vilniaus TV bokštas, Nacionalinė dailės galerija

Partneriai ir rėmėjai: Lietuvos nacionalinė filharmonija, „Baltas dažnis“, „Muzikalkė“, UAB „Scenos efektai“

Informaciniai partneriai: LRT, VOXART.lt

Į viršų